Azhar Ahmad FotoPage

By: Azhar Ahmad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Thursday, 12-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Remembering Everyone

I have told you that i will submit my picture submission on early trip to KL. Now, I have upload all pic. See it, feel it, and look it. If you want to see more pic kindly klik the URL.

Have a nice day!!!!.....

KLTex 2005 - Chapter 1 - The Beginning http://ubie79.fotopages.com/?entry=637040

Dark


Nearly Sun Rise


KLTex 2005 - Chapter 2 - Multimedia Development Corporation http://ubie79.fotopages.com/?entry=637076

In Front


The Garden


Souvenir From UTM


KLTex 2005 - Chapter 3 - Faculty of Creative Multimedia, MMU http://ubie79.fotopages.com/?entry=637108

Another Look Like US University


Metal Architecture


KLTex 2005 - Chapter 4 - Kolej Tun Dr Ismail, UPM, Serdang http://ubie79.fotopages.com/?entry=637185

Sign Board


KLTex 2005 - Chapter 5 - Alamanda Shopping Mall, Putrajaya http://ubie79.fotopages.com/?entry=637570

The Two Tower


Low Fountain


Clearer


KLTex 2005 - Chapter 6 - National Planetarium http://ubie79.fotopages.com/?entry=637587

Planeterium Negara - National Planeterium


Details


KLTex 2005 - Chapter 7 - KL Bird Park & Orchid Garden http://ubie79.fotopages.com/?entry=637619

Pink Tag


Water Experiment #1


Feel it, Live It, and See It.

Replies
Quote:
KNizam > Uhum, bro kena lihat my early submission. Saya focus on, Malay Heritage yang diterapkan dalam bangunan kat UTM.

suhaimi > Yup, mmg saya suka tangkap gambar. Tetapi, saya jadi tak brapa gemar org tangkap gambar saya

Ronald > Thanks!!!!

Kak Tuah > Mmg nak bagi rindu pun. Tau, ada org cakap UTM - Universiti Tendang Mahasiswa. Saya tambah lagi Universiti Tangga Menangga, dan Universiti Terrorist Malaysia. Terpulanglah kepada orang tu. tetapi kajian menunjukkan UTM memang rigid dalam marking. Then, barulah dia boleh berdiri tegap berbanding universiti negara jiran. Nih kira kes sape lagi hebat

syamputra > KTDI UPM? So, memang bekas ex UPM ye?

Bro Jeff > Argkhhhh, kalau dapat gambar cenggitu, sahih saya berlari, walaupun badan gedempol

roslan > So, KLTEX 2006 nak pegi tak? Aiseyman, terlupa lak, Roslan kan bakal merampas takhta Syami.

Penyair Dilorong Sepi > Walaupun jauh perjalanan, tapi kalau poket tak berisi, dada tak bervisi, susah gak!!!!

::: ReActivate.Zul ::
: > Saya mmg suka tangkap gambo. tgkla kalau dapat DSLR nanti, bertimbun kot kat sini. Alamanda punya pic tu guna Night Scene, and tripod. memang puas hati. Untuk 7 keping gambar, tunggu dan perati kat situ selama 2 jam. . Ahha, pink tags tu spontan je. Bila tgk balik, cantik sehhh. Ada feel. Ishhhh saya bukan cikgu. tu budak2 UTM tu. Saya Pembantu Felo Diorang. Uppppss, silap tu Master of Science (Computer Science). Thanks, tag tu memang saya admire nak buat cam dlm majalah. Tukar feel.

Dr Phalinn > Biasa je, tapi... kalau ada DSLR kan best

Steve > Thanks a lot, 4 your comments.

mypokcik > Mmg ada gaya sket2. Tapi ada satu tag yang memang cam alam mister. Cuba klik kat Bro Kenitra nye page http://kenitra1975.fotopages.com . Barula Seram.


Tuesday, 10-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
UTM Landscape Part 27 - Night At The Knowledge Gateway

Main Gateway
The Centre Building
UTM Emblem
View all 7 photos...
Honestly, i shot this picture one month ago when i bored stay at home. At first, UTM Security ask me 'bout why I took the pic? I said, i'm bore, and want to take a picture, then I show my identity card. After several QA session, I can take a shot. Maybe they aware university policy - no outsiders without permission is legal to take similar picture.

I like very much this 'pintu gerbang' architecture. Ummmm.... Don't know what to say. Its huge and motivated me, to learn hard......

This is the first time in my life, merging three picture. Sorry, look weird

Pintu Gerbang Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor, Malaysia


Replies
Quote:
Bro Jeff > Ummmm, thanks. Tapi mmg best kat depan nih. Slalu lepak kat depan nih tgk budak kena tahan. ekekekeke

izad_iskandar > Ha'a, sama je. Penah dtg UTM ke?

mark > Yes Mark. If you follow my UTM Landscape Series, you can feel it

farhanz > Gunakan tripod, tangkap beberapa banyak gambar. Pastikan tripod tak gerak. Pastu cantum dalam photoshop. k. Ramai lagi hustler kat fp....

idd > Ok. Tapi rasanya mcm org tu nak kawen dah. Saya tunggu adik saya dulu, pastu, barulah saya..... Family first - Cam Datuk Sharizat cakap. Hehehehehe

Steve > Thanks

Ouled Kenitra > Yahhhhh, tak lama dah nie. Tungguuuuuuuuu

Nash > Yup mmg dah plan. 1. Pagi buta 2. Subuh merangkak siang 3. 10 pg 4. Tengahari buta 5. Pukul 3 ptg 6. Siang merangkak malam 7. Bulan Terang 8. Tengah Hujan. Ini masa bulan gelap.

Feyee > Thanks, tapi tak sama macam hustler2 fp.

ladyct > Student Master in Comp. Science. Thanks!!!

Linda > 25 ringgit? Cam tak pakai sticker je......


Sunday, 8-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
UTM Landscape Part 26 - FKM Overall

Design #1
Design #2
Design #3
View all 6 photos...
Dunno what to say, but I think, Faculty of Mechanical Engineering at UTM has a lot of equipment for their student. This faculty always grab an Award in University Quality Night, especially for student services. It is good for prospective mechanical student to choose. But you must rethink, because UTM is the only one university in Malaysia, have a strict marking. If you got 85 you got A, if 84.999999999 you will got A-. No compromise. No down or up graph for paper marking. (Based on my teaching courses last week).

Today, I show you the student design material at Industrial Design Lab. Also want to share one poem i take from one design. (In Malay)

Quote:
RENUNG LER SEJENAK

Sesungguhnya,
Tiada siapapun di dunia yang fana ini......
Juga di mana-mana pusat kajicuaca @ balai cerap utarid,
Mahupun kamu.....,
TAHU bila kentut terjadi.

Sesungguhnya,
Kentut itu sihat lagi menyihatkan,

Oleh itu....
Kentutlah wahai manusia,
Kentutlah sekarang beramai-ramai,

Taken from Design #2 Picture.





Do you agree?


Replies
Quote:
ax the nakedlens > Uishhhh, kat melaka tuuuuu, jauh, sedangkan dalam UTM pun tak abesss lagi. Bila lagi nak kenalkan KUTKM kat owang.... Selamat Hari Raya Aidil Adha

Steve
> Thanks dude. You always come to my fp

Bro Jeff > Kadang2 org menilai seni tu dalam pelbagai cara. Terserah kepada empunya diri....

ladyct > Biasala poem kentut. Sedangkan kentutpun pelik baunya....

suhaimi > Sama2lah kita termenung di pagi raya. eekekekekeke


Saturday, 7-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
UTM Landscape Part 25 - Industrial Design Lab

Welcome
Apparatus #1
Apparatus #2
View all 6 photos...
Located, at the lowest peak, this lab is conducted by Manufacturing & Industrial Engineering Department. Jabatan Kejuruteraan Pembuatan & Industri (JPI) or Manufacturing & Industrial Engineering department is part of the Fakulti Kejuruteraan Mekanikal (FKM), Universiti Teknologi Malaysia (UTM). Born under the faculty and become amongst the active member since then. The department is subdivided into two group of expertise, manufacturing engineering and industrial engineering group. There are more than 30 academic staffs in the department and supporting by more than 10 active non academic staffs. Recently, the academic programme which running under the department are undergraduate and post graduate study.

So, last submission i tell you 'bout the artifacts. Let see it.

Replies

Quote:
Bro Jeff > Thanks bro, you really inspired me to introduce UTM

ctredzuan
> Ade ke org hidu enjin?????

ayusafura > Ummmmm, macam dah banayk kali tanya. ekekekekekekekk


Friday, 6-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
UTM Landscape Part 24 - FKM Teaching Lab Area

Entry
Below The Tree
Dirty Paint
View all 5 photos...
Sorry everybody, and thanks for those who waiting my submission.

Continuing my compulsory entry, UTM Landscape Series. Hope this series can be done, before goes to KUKTEM for continuing my service as University Tutor. Anyway, forget about that, judge my entry.

Continuing my last submission (http://ubie79.fotopages.com/?entry=623355). Same Faculty (Faculty of Mechanical Engineering) but different area. There are 13 Teaching Lab in this area :

1. Thermodynamics
2. Metrology
3. Combustion
4. Fluids
5. Machine Mechs.
6. Structure & Material
7. Instrumentation and Automation
8. Experimental Technique
9. Noise and Vibration
10. Industrial Engineering
11. Casting
12. Machine Shops
13. Metal Fabrication

For your info, this area is the biggest lab area in UTM, but they have lot of unused artifacts. Maybe, dunno where to dump that thing. It is bad.

Replies
Quote:
suhaimi > Ok pe, jgn ckp takde pepe, best ape angle cenggitu. Tapi saya agak kurang (skill and interest) untuk tangkap manusia nye pic. Lebih suka tangkap gegambo macro and architecture

hilmi khalid > Tak. Master of Puppet. Just a joke. Master of Science (Computer Science) - Majoring in Software Engineering, Research in Bioinformatics. Tak susah, tapi kalau cam science comp, untuk buat Master by Course CGPA mestilah 3.0 and above, untuk Master by Research CGPA mestilah 3.4 and above. Tak susah untuk senang, dan tak senang untuk susah.

ax the nakedlens
> Uhm terpaksa jadi tutor. Angan di hati nak apply Knowledge Engineer kat INTEL, tapi duit takde nak sambung Master, so terpaksalah mintak kat KUKTEM. Anyway, jadi tutor bes hape. Bila lagi nak tgk budak tension jwb soklan susah. I tend to be perfect, but they dont understand me?

azryshah > Kot celah mana klasiknya ek. Rasanya ada tempat yang lebih klasik. Nak tahu? Tunggu entry2 seterusnya.

korok > Budak Mechi ye..... Bilala nak tolong adik2 kat situ. most of the graduates from this Faculty, got lower CGPA. Any comments?

mypokcik > Ha'a. Kalau tak, takkanla nak tangkap gambo tengah jalan tu.....

founder@megapixelproject > Thanks a lot. Saya memang suka sesangat architecture. Tetapi apa kan daya, nak mausk archi faculty, kena ada byk duit woooo. Pakcik org miskin je.....

chung > Hmmmm, tak tahula sempat ke tak. Tapi harapnya gitulah. Bila ek world cup 2006. Hehehehehhe . Ummm menarik ke jadi tutor?

::: ReActivate.Zul ::: > Takde duit beb, kenala cari scholar. Ha'a, seawal 26 Disember 2005. Yuppp, dewan tak abis tangkap lagi, tunggula ekkk. Depan UTM tu pun tak abes lagi. Okey, i'm waiting heheheheh (Aku dok umah Felo, sape nak datang mai la, cuma, kenderaan takde la.....) Thanks a lot for a bunch of comments.

KNizam
> So, bila lagi nak datang UTM?

Bro Jeff > Yup, kampus baru tu 65% ada air. Masjid pun atas air......

shahrul > Dah buat dah kat FAB, URL dia kat bawah ni
UTM Landscape Part 6 - Green http://ubie79.fotopages.com/?entry=569404
UTM Landscape Part 7 - Palindrome http://ubie79.fotopages.com/?entry=570338
UTM Landscape Part 8 - The Soft Architecture http://ubie79.fotopages.com/?entry=571404
UTM Landscape Part 9 - Flower of FAB (Fakulti Alam Bina) http://ubie79.fotopages.com/?entry=573029

Saiful > Macam diberitahu sblm ni. Hanye KUKTEM yang tawarkan biassiswa SLAB-JPA. Pastu peluang cerah nak sambung PhD kat luar negara.

mr tarantula > Thanks dude!!!!

Steve Troy > Thanks!!!!

korok > Yup, for those who knows how to study. Muahahahahahha


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net